Olivový olej Bertolli přináší 150 let zkušeností
Když se výrobou olivového oleje zabýváte více než 150 let, dá se říct, že jste skutečně zvládli umění výroby kvalitního oleje. Všechno začalo v roce 1865, kdy Francesco Bertolli se svou ženou Caterinou začali prodávat víno, sýr, olivy a samozřejmě olivový olej. Jejich malý obchod slavil úspěch, protože se zaměřoval výhradně na prodej těch nejkvalitnějších produktů.
O více než století později značka Bertolli dále prosperuje díky tomu, že si zachovala svůj důraz na kvalitu. Dlouhá léta výzkumu a testování pomohla firmě zdokonalit proces výběru, míchání, stáčení a distribuce těch nejlepších olivových olejů zákazníkům po celém světě.
Bertolli platí farmářům více peněz za to, že své olivy pro olej sklízí dříve v sezóně. Proč? „Je to jediný způsob, jak můžeme zaručit, že budeme mít k dispozici nejkvalitnější suroviny,“ vysvětluje Anna Cane, firemní koordinátorka kvality společnosti Bertolli. Sklizeň oliv v rané fázi přináší chuť, která obsahuje všechny charakteristiky žádoucí u dobrého olivového oleje: správnou míru sladkosti, hořkosti i ovocné chuti. Kvalitnější olivy navíc obsahují více antioxidantů, a tedy i více zdravotních benefitů.
Ne všechny olivové oleje jsou stejné. Bertolli spolupracuje výhradně s prověřenými farmáři, kteří jsou známí produkcí oleje v kvalitě odpovídající přísným firemním standardům. Každý rok je z celého světa odebráno více než 20 000 vzorků oleje – a z nich se pouze 20 % dostane do finální směsi Bertolli.
Když sáhnete po láhvi olivového oleje Bertolli, můžete si být jisti, že společnost věnovala maximální péči tomu, aby vám přinesla produkt chutný, zdravý a vyrobený s mistrovskou odborností.